Rendement September
Trade Finance Handelsfonds noteerde, net als vorige maand, een resultaat van +0,54%. Het jaarresultaat tot en met september komt daarmee uit op +4,52%.

Rente VS verder omlaag
Op 17 september verlaagde de Federal Reserve de rente met een 0,25% naar een niveau van 2,00%. Deze verlaging had, net als de 0,25% verlaging van eind juli, een gunstig effect op het resultaat van Trade Finance Handelsfonds, aangezien hiermee de kosten voor het afdekken van het dollarrisico lager kwamen te liggen. Deze kosten hangen namelijk samen met het verschil in rente tussen de VS en Europa. De rente in Europa bleef nog immer onveranderd op een niveau van 0%.

Nieuwe contractpartijen
Specialist Capstone voegde in september zes nieuwe contractpartijen – vijf factoring (variërend van USD 8.076 tot USD 366.000) en één handelsfinanciering (ter grootte van USD 1.959.167) – aan haar portefeuille toe. Eind september had Capstone financieringen uitstaan bij in totaal 71 contractpartijen.

De vijf grootste contractpartijen in de portefeuille van Capstone vertegenwoordigden eind september een bedrag van US$146,7 mln, ofwel zo’n 72% van de Capstone portefeuille.