Rendement januari
Trade Finance Handelsfonds noteerde een rendement van +0,54%. De lagere kosten van het afdekken van de dollar zorgde ervoor dat het streefrendement van +0,50% ruimschoots werd overschreden.

Onderstaande grafiek toont de afdekkosten op jaarbasis over de periode vanaf september 2004. Te zien is dat de kosten momenteel zo’n 2,1% op jaarbasis bedragen, aanzienlijk lager dan de top van begin december 2018 van 3,4% op jaarbasis.

Verwachting februari
Doordat februari minder dagen kent dan een gemiddelde kalendermaand zullen de contractuele inkomsten uit de kredietlijn van Trade Finance Handelsfonds aan Capstone Credit en Capstone Capital Group iets lager zijn dan normaal. Het rendement van februari zal daarom naar verwachting iets lager zijn dan de voorbije maand.

Nieuwe contractpartijen
Specialist Capstone voegde in januari zes nieuwe contractpartijen – alle factoring (variërend van USD 12.000 tot USD 192.550) – aan haar portefeuille toe. Drie contractpartijen (met een totale waarde van USD 582.804) losten hun leningen bij Capstone af. Eind januari had Capstone financieringen uitstaan bij in totaal 58 contractpartijen.

De vijf grootste contractpartijen in de portefeuille van Capstone vertegenwoordigden eind januari een bedrag van US$156,8 mln, ofwel zo’n 70% van de Capstone portefeuille.