Rendement februari
Trade Finance Handelsfonds noteerde een rendement van +0,49%. De contractuele inkomsten uit de kredietlijn van Trade Finance Handelsfonds aan Capstone Credit en Capstone Capital Group vielen iets lager uit dan normaal doordat februari minder dagen kent dan een gemiddelde kalendermaand.

Renteverlaging Federal Reserve
Vanwege de uitbraak van het coronavirus besloot de Federal Reserve de rente in één stap met maar liefst 0,50% te verlagen naar 1,25%. In Europa bleef de rente onveranderd op 0% staan. Het renteverschil met Europa nam als gevolg ook met 0,50% af. De kosten voor het afdekken van de dollar daalden begin maart door deze ontwikkeling naar een niveau van 1,3% op jaarbasis.

Nieuwe contractpartijen
Specialist Capstone voegde in februari drie nieuwe contractpartijen – twee factoring (van USD 22.279 en USD 26.190) en één handelsfinanciering (ter grootte van USD 1.758.047) – aan haar portefeuille toe. Eind februari had Capstone financieringen uitstaan bij in totaal 58 contractpartijen.

De vijf grootste contractpartijen in de portefeuille van Capstone vertegenwoordigden eind februari een bedrag van US$161,5 mln, ofwel zo’n 71% van de Capstone portefeuille.