Capstone financiert momenteel zo’n 71 contractpartijen. Een contractpartij die Capstone eind augustus toevoegde aan haar portefeuille betreft MWE Coach LLC uit Nashville (Tennessee). De financiering is opgebouwd uit drie leningen met een gezamenlijke grootte van USD 2,8 mln.

Eén van de luxe touringcar bussen uit het assortiment van MWE Coach

MWE Coach LLC
MWE Coach verhuurt (luxe) touringcar bussen inclusief chauffeur aan gezelschappen. Onder de clientèle bevinden zich vaak (bekende) artiesten die on tour zijn. Onder andere muzikanten als Lil’Wayne, Drake, Post Malone, Jimmie Allen, bands als Anthrax en Earth, Wind & Fire en leden van basketball teams van de NBA hebben gebruik gemaakt van de services van MWE Coach.

Post Malone

Het interieur van de bussen kan op diverse manieren aangepast worden. Zo kan de klant kiezen voor het type tapijt en verlichting, de plaatsing van (extra) stapelbedden en beeldschermen. Zelfs de kleurstelling van het interieur kan naar wens worden afgestemd.

Comfort en luxe spelen een belangrijke rol in de beleving die MWE Coach haar klanten wil bieden. De onderkomens van de artiesten zijn vaak uitgerust met een luxe bad en aparte slaapkamer. De crew moet het vaak stellen met (chique) touringcars voorzien van stapelbedden.

Capstone, MWE Coach LLC en orkaan Dorian
De bussen worden echter niet alleen ingezet voor luxe doeleinden. Capstone financiert momenteel namelijk de aankoop door MWE Coach van touringcars die worden ingezet op de Bahamas. Op de eilandengroep, recent getroffen door de verwoestende orkaan Dorian, fungeren de bussen als mobiel onderdak voor instanties die ter plekke hulp verlenen. De plaatselijke overheid huurt de bussen van MWE Coach.

In eerste instantie werden de bussen uit voorzorg door een energie bedrijf uit Florida ingehuurd. Toen duidelijk werd dat een grote noodoperatie daar niet nodig was (Dorian nam in de richting van Florida in kracht af), werden de bussen verscheept naar de Bahamas.

Rendement en Onderpand
Voor de financiering rekent Capstone een tarief van 2% op maandbasis. Elke op de Bahamas ingezette bus is verzekerd en is in zijn geheel onderdeel van het onderpand horende bij de financiering. Daarnaast heeft Capstone middels een zogeheten UCC filing vastgelegd dat zij een eerste pandrecht heeft op alle bezittingen (met een waarde van ca. USD 4,8 mln) van MWE Coach.